Hirschmann LTE geschikte coax kabel 10 meter

LTE geschikte coaxkabels voor gebruik bij Ziggo en andere kabelmaatschappijen.

Op voorraad
€ 25,00

LTE geschikte coaxkabels voor gebruik bij Ziggo en andere kabelmaatschappijen.

FEKAB 5 coax is een 10 meter lange coax aansluitkabel van hoge kwaliteit bestaande uit een A++ afgeschermde kabel (KOKA 9TS) en KOSWI 5 (IEC male connector) en KOKWI 5 (IEC female connector).

De FEKAB 5 heeft de hoogste afscherming tegen ongewenste instraling zoals LTE/ 4G.
De kabel is erg soepel, heeft een gladde mantel en een kleine buigradius zodat de kabel gemakkelijk geïnstalleerd kan worden.
De IEC connectoren met vernieuwd design zijn extra klein zodat ze achter de platste (Smart) TVs geplaatst kunnen worden.

Signaal-Kwaliteit-Schotel

Wat is het verschil tussen coaxkabels?

Het grote verschil zit hem in de dikte van de kern ( het koper in het midden van de kabel ) en de mantel ( de haartjes die de kern afschermen) De kern zelf moet van een stevige dikte zijn om het signaal van televisie, telefoon en internet goed te kunnen vervoeren. De mantel is hierbij van een nog groter belang. Tegenwoordig leven we met allerlei signalen in de lucht, hierbij te denken aan 3G, 4G en radio frequenties. Al deze signalen kunnen instralen op coaxkabels en storingen geven in het signaal. Gevolg hiervan? Blokken in beeld of zelfs helemaal geen beeld! Bij het gebruiken van een goede coaxkabel word dit signaal tegengehouden door de haartjes en kan de kern dus ongestoord werken!

Wat is er nog meer van belang voor een goed signaal?

Connectoren spelen een grote factor in het goed doorgeven van signaal. Vroeger gebruikte iedereen plastic connectoren of ijzeren connectoren met een plastic kapje. Bijna iedereen heeft deze nog wel in zijn woning liggen. Deze beschermen de kabel echter niet tegen het instralen en dit zorgt dus ook enorm veel voor problemen. Verder kunnen versterkers, splitters en verdelers nog al voor problemen zorgen. Let er op dat een splitter een demping van wel 4db in het signaal kan geven.

Hoe herken ik een goede coaxkabel?

Goede coaxkabels zijn aan meerdere factoren te herkennen. De meest makkelijke manier hiervan is het Kema kabel keurmerk. Dit staat op de verpakking en/of op de kabel gedrukt en hierdoor weet je zeker dat je een goede kabel hebt die gekeurd is. Echter staat dit niet op alle kabels die goedgekeurd worden. Een van de manieren om te herkennen of een kabel goed is, is door de kabel licht te buigen, blijft de kabel deels gebogen, dan beschik je waarschijnlijk over een goede kabel. Valt de kabel terug in zijn vorige positie of slingert deze alle richtingen in dan weet je zeker dat hij niet goed is! Vervang deze dan ook zo snel mogelijk!

Meer informatie
Gratis verzending Nee
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan