Nieuws

volautomatische schotel updaten

Wanneer u problemen heeft met het ontvangst van zenders op uw ontvanger in combinatie met een Oyster Vision volautomatische schotel dan  is het mogelijk om bij ons een update te installeren op de volgende systemen.

Vision, Samy Vision, Cosmo Vision, Oyster Vision 2+, Caro Vision 2+,

De kosten zijn voor nieuwe klanten  25.- Euro
En voor klanten van schotelexpert.nl 15.- Euro

Wanneer dit in combinatie met een aankoop wordt gedaan dan zijn de updates voor uw oyster of Teleco volledig GRATIS,


 Fastscan onmisbaar bij satelliet.

De satellietkijker heeft de afgelopen maanden met veel frequentiewijzingen te maken gehad.
Niet alleen CanalDigitaal en TV Vlaanderen hebben zenders naar nieuwe frequenties verhuisd of transponder heringericht door nieuwe uitzendparameters te gebruiken.
Ook ongecodeerde – oftewel Free To Air (FTA) – zenders hebben in de afgelopen maanden om verschillende redenen een stoelendans gedaan.
Voor de meeste kijkers is de automatische zenderlijst-applicatie Fastscan de ideale uitkomst.

Fastscan een zenderlijst die het Luxemburgse M7 Group S.A bij haar Europese tv-aanbieders gebruikt om satellietdecoders te voorzien van het meest actuele zenderaanbod. Naast zenders die de aanbieder in eigen beheer doorgeeft, zijn ook ongecodeerde tv- en radiozenders in de fastscanzenderlijsten opgenomen. De fastscanzenderlijsten zijn er in twee varianten: SD en HD. Bij de SD-zenderlijst staan SD-kanalen als eerste in de zenderlijst. Bij de HD-zenderlijst de HD-kanalen. Omdat CanalDigitaal en TV Vlaanderen de meeste zenders in MPEG4 uitzenden en voor ontvangst een HD-satellietontvanger nodig is, zijn de HD-zenderlijsten het meest gebruikt.

Niet alleen op door M7 Group S.A zelf op de markt gebrachte decoders is de fastscan-applicatie aanwezig. Omdat M7 nog steeds een vrije hardware keuze nastreeft, kunnen fabrikanten van satellietontvangers de technische specificaties opvragen en zelf gebruiken. Bij door M7 gecertificeerde ontvangers is de aanwezigheid van fastscan een eis.

Maar ook veel niet gecertificeerde satellietontvangers beschikken over de mogelijkheid om fastscan-zenderlijsten in te laden. Naast de fastscan-zenderlijsten kan men in de meeste gevallen ook via andere zoekmethoden zenders in de zenderlijst plaatsen. Hierdoor kan men de fastscan-zenderlijst aanvullen met tv- en radiozenders die hierin niet voorkomen. Wanneer de satellietontvanger over de blindscan mogelijkheid beschikt hoeft de satellietkijker eigenlijk geen enkele zender te missen. Bij blindscan wordt het frequentiespectrum in kleine stukjes gehakt en elk stukje wordt apart op tv- en radiozenders afgezocht. Omdat het om veel kleine frequentiestukjes gaat duurt een blindscan-zoekopdracht soms wel meer dan twintig minuten.

Er is niet alleen lof over de fastscan-zenderlijsten. De aanbieder bepaalt namelijk wat er in de zenderlijst komt te staan. Daarnaast bepaalt de aanbieder ook wanneer er een nieuwe zenderlijst via de satelliet beschikbaar komt. Dat gebeurt meestal als er veranderingen of frequentiewijzigingen in het eigen zenderaanbod plaatsvinden. Mocht een ongecodeerd uitgezonden zender tussentijds de uitzendparameters of de uitzendfrequentie wijzigt dan kan men de zender niet meer via de fastscan-zenderlijst bekijken of beluisteren tot het moment dat de aanbieder de zenderlijst actualiseert. Ondanks dit nadeel is voor de normaal zappende satellietkijker de ideale manier om in een tijd waar er veel wijzigingen plaatsvinden van verreweg de meeste zenders te blijven genieten. In deze gevallen is de fastscan-zenderlijst wellicht wel onmisbaar.


Facebook actie 20-12-2015 

Actie voorwaarden:
Like & Share Schotelexpert op Facebook.
Deze actie loopt tot 2 Januari 2016, en dan zal ook de winnaar bekend worden gemaakt via onze Facebook pagina.

                    Facebook Actie.


* Heb je problemen met de ontvangst van één of meer tv-zenders?

Merk je dat de ontvangst vooral minder wordt als het weer verslechtert? Zie je bij deze zenders de schermmelding 'Geensignaal' of 'Gecodeerd signaal' in beeld?
Of juist blokjes of strepen die voor een verminderde beeldkwaliteit zorgen?

Een groot aantal zenders van CanalDigitaal wordt met een nieuwe uitzendtechniek uitgezonden. Om ze goed te kunnen ontvangen moet je schotelantenne en de kop die daaraan bevestigd is goed uitgericht staan. Bij een afwijking van enkele millimeters kan er al signaalverlies optreden.
Harde wind en extreem weer kunnen er in de loop van de tijd voor gezorgd hebben dat je schotelantenne niet meer helemaal goed uitgericht staat.

Je merkt dan ineens dat het beeld wegvalt, dat er een schermmelding verschijnt of dat de kwaliteit minder is geworden. Meestal merk je een verminderde ontvangstkwaliteit op bij verslechterende weersomstandigheden.
Wanneer dit het geval is kunnen wij van schotelexpert u hier mee helpen om alles weer tip top voor-elkaar te krijgen.

* Hoe richt ik mijn schotelantenne en ontvangstkop opnieuw uit?

Een ontvangstkop moet een klein beetje schuin gemonteerd zijn, in een hoek van 11 graden.
Er zijn voor de duo lnb's van canalDigitaal meerdere soorten u zal wel denken ik zie door de boomen het bos niet meer, dat kunnen wij begrijpen darom helpen wij u hier een hantje bij hier onder vint u deze gemakkelijke links voor uw schotel:

* Schotel's van 54 - 64 cm:  / Twin-uit \ - / Quad-uit \

* Schotel's van 78 cm - of Groter:  / Singel-uit \  -  / Twin-uit \ - / Quad-uit \

Voor een optimale ontvangst van zowel de ASTRA 1- (19,2 graden oost) als de ASTRA 3-satelliet (23,5 graden oost) is het belangrijk dat u de (dubbele) ontvangstkop uitricht op de ASTRA 3-satelliet op 23,5 graden oost. Hiervoor bevestigt u de zwarte klem op de grijze buis met het opschrift “23,5”. Indien u hiertoe niet in staat bent, bevestigt u de klem op de poot met opschrift “19,2”. Houd rekening dat dit de ontvangst van verschillende zenders die via de ASTRA 3-satelliet worden uitgezonden kan hinderen.

De fijnafstelling kan vervolgens gebeuren aan de hand van de signaalsterktemeter die u via het gebruikersmenu van elke gecertificeerde ontvanger kan oproepen. Draai de schotel lichtjes bij tot de signaalsterkte tenminste 75 procent haalt.


Wij plaatsen schotels op campings met meerdere aansluitingen.

Als u een camping heeft en u wilt uw gasten een plaats geven met alles er op en er aan
dan bent u hier op het goede adres.

Wij hebben ervaring in het plaatsen van schotelaansluitingen op grote locaties.
Als u nu 20 of 100 plaatsen heeft wij regelen op elke plaats een schotelaansluiting.
Voor meer informatie kunt u ons mailen wij nemen dan zo snel mogelijk contakt met u op.Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van internetvoorzieningen op campings & jachthavens!

Bent u eigenaar of beheerder van een camping of jachthaven en wilt u dat uw gasten op het gehele terrein gratis of tegen betaling kunnen internetten?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij weten uit ervaring dat iedere situatie anders is, daarom komen wij graag bij u langs om uw situatie te bekijken en hiervoor een passende en betaalbare oplossing te bieden. Schotelexpert werkt hiervoor met kwaliteitsmerken zoals Engenius.

camping