Automatische schotels

Voor veel mensen leidt het handmatig uitrichten van een schotelantenne op de satelliet tot veel ergenis en frustratie. Een automatische schotel biedt dan uitkomst. Na een druk op de knop richt de schotelantenne zich uit op de geselecteerde satelliet. De systemen van Oyster schakelen zelf tussen verschillende satellieten als er van kanaal wordt gewisseld op de satelliettuner.

Voor diegenen die voornamelijk naar de Nederlandse zenders kijken is het goed te weten dat de Astra 3 de belangrijkste satelliet is. Hierop zendt CanalDigitaal het Nederlandse (HD) zenderpakket uit. Bij de keuze van een volautomatisch schotelsysteem is het o.a. van belang te kijken naar het ontvangstbereik van de betreffende schotel. Systemen met een klein schoteloppervlak zoals de Selfsat Snipe en de Megasat Campingman Portable TAS zijn geschikt voor ontvangst in een groot deel van Europa. Deze systemen zijn echter niet geschikt voor gebruik in het Zuid-Westen (Portugal, Zuid-Spanje) en Zuid-Oosten (o.a. Griekenland) van Europa. In die gebieden is het verstandig te kiezen voor een systeem met een 85 cm schotel (of vergelijkbaar).

De schotelantennes zijn te combineren met elke willekeurige HD satellietontvanger. Dit kan een gecertificeerde M7 ontvanger zijn, maar ook een ontvanger van bijvoorbeeld Denson, Amiko of SAB.

Automatische schotels 1-24 of 31

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Automatische schotels 1-24 of 31

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina